Øystein Lihaug Hjelle til Egga Utvikling 

Foto: Egga Utvikling

Skal jobbe med forretningsutvikling, kommunikasjon og merkevarebygging for næringslivet i Vesterålen og Lofoten 

Øystein Hjelle kommer fra en stilling som kommunikasjon- og miljøleder i forsknings- og teknologisatsningen Gaia Vesterålen. Der har han vært med å bygge opp merkevaren både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.  

Jeg har hatt tre fantastiske år i GAIA Vesterålen, og jeg har fått jobbe med noen av Europas fremste teknologi- og forskningsmiljøer. Jeg har fått innblikk i alt fra teknologi og miljø til forskning og arbeid for mer bærekraftige lokalsamfunn. Jeg er så takknemlig for alt jeg har lært av mine kollegaer og samarbeidspartnere i GAIA, og alle de flotte folkene jeg har møtt på veien, sier Hjelle. 

Med utdannelse innen markedsføringsledelse og bachelorgrad i kommunikasjon fra BI og Høyskolen Kristiania i Trondheim, har Hjelle tidlig markert seg med sin gjennomføringsevne og teft for å se muligheter når det kommer til konseptutvikling og merkevarebygging. Han har også jobbet i fire år med merkevaren Vesteraalens som markeds- og kommunikasjonsansvarlig. 

Vi gjennomførte en større rekrutteringsprosess for å finne kompetanse som er konkrete verktøy for å skape vekst, øke lønnsomhet og bærekraft for næringslivet i Lofoten og Vesterålen. Vi ble blåst av banen av Øystein, hans erfaring og hans metoder for å sette tiltak i system. Når en av Nord-Norges dyktigste på merkevarebygging og forretningsutvikling banker på døra, var det viktig for oss å gripe muligheten, sier daglig leder Marthe Hov Jacobsen. 

Hjelle har allerede gått i gang med jobben som prosjektleder i Egga Utvikling, og sier at det var den brede plattformen Egga er og samfunnsoppdraget selskapet jobber for som gjorde at han ville jobbe der: 

De har bygget opp et storregionalt fagmiljø med spesialiserte fagpersoner som kan angripe mange ulike problemstillinger med forskjellig kompetanse og erfaring under ett og samme tak. At de jobber i krysningen mellom det offentlige, næringsliv, finansiering og forskning, gjør dem til effektive problemløsere og mulighetsjegere i en veldig spennende region, og det vil jeg være en del av, sier Hjelle. 

Plukket ut til ledernettverket til Dagens Næringsliv 

DN Executive Network er en satsing fra Dagens Næringsliv hvor deltakerne er utvalgt og invitert på bakgrunn av sin faglige kompetanse og personlige egenskaper. Hjelle er plukket ut til satsingen DN 40 under 40: 

Jeg er både stolt og ydmyk over invitasjonen og muligheten jeg har fått til å delta i kompetansenettverket. Strategi, kommunikasjon og merkevarebygging er et fag som er i konstant bevegelse hele tiden. For meg handler dette nettverket om å suge til meg så mye kunnskap som mulig og lære av de aller beste, sier Hjelle. 

Hjelle vil ha fast kontor på Sortland, men vil jobbe med næringslivet i både Lofoten og Vesterålen. 

Forrige
Forrige

En historisk seier for alle gründere i Nordland 

Neste
Neste

Kurs i verdiskapende styrearbeid - Lofoten