- Aldri vært mer uforutsigbart å planlegge et bedriftsår. 

Egga Utvikling og SIVA lanserer den skreddersydde kursserie “Egga Kunnskap” for å skape vekst i næringslivet i Lofoten og Vesterålen i 2025 

For at næringslivet i Norge skal ha solid kunnskap for vekst, tilgang på finansiering for utvikling og rett nettverk, har staten etablert en del verktøy i kassen.  

Ett av de statlige verktøyene som næringslivet kan benytte seg av, er næringshageprogrammet til SIVA. Programmet gir bedrifter tilgang på et nasjonalt nettverk av fagpersoner som kan bistå med kunnskap for å øke lønnsomhet, skape flere arbeidsplasser og stimulere til bærekraftig omstilling. For lykkes næringslivet, lykkes også Norge. 

Egga Utvikling har vært SIVA-partner og operatør for næringshageprogrammet i Lofoten og Vesterålen siden 2012. Den lokale næringshagen hjelper årlig mellom 50 og 60 bedrifter i regionene med å starte opp, utvikle seg videre og ta posisjon. Sammen med SIVA lanserer de en skreddersydd kursserie for næringslivet som heter Egga Kunnskap:

Daglig leder i Egga Utvikling

Næringslivet i Lofoten og Vesterålen har det til felles at alle er plassert langs Eggakanten. De utfordringene og mulighetene vi har her regionalt, er ikke alltid helt identiske med de som man har på nasjonalt og internasjonalt nivå. Vi ønsket derfor å lage en skreddersydd kursserie, Egga Kunnskap, som gir praktiske verktøy, rammer og metoder for at vi skal lykkes her i våre regioner
— Daglig leder Marthe Hov Jacobsen

Strategi, rekruttering og grønn omstilling

Målet med høstens kursprogram er å gi bedrifter kunnskap som gjør planleggingen av det nye året mer effektivt. Som forelesere har de fått senior rådgiver Caroline Meier som har over 24 års erfaring innen strategi, og som har jobbet med merkevarer som Volvo, Andøya Space, Kvitnes Gård, Vesteraalens og TV2. Caroline jobber tett med ledere i strategiprosesser i hele Norge og jobber med oppfølging av prosjektledere og rådgivere i Egga som fagleder innen strategi. Hun skal holde kurset Strategi 1-2-3 der man får innføring i strategiprosesser og hvordan man kan gjøre strategi til et hverdagsverktøy med sine ansatte. 

En annen utfordring er rekruttering, som ofte blir dyr og tidskrevende.  Senior prosjektleder Marit Stolpestad skal veilede bedrifter innen stillingsanalyse, screening og vurdering av søknader, intervju, beslutningstaking, tilbudsprosess og de juridiske aspektene – for å nevne noe. Hun har lang erfaring innen HR og rekruttering blant annet fra PwC, og vil dele sin kunnskap via kurset Rekruttering på 1-2-3. 

Det tredje kurset i kursserien handler om hvordan bedrifter kan ta bærekraftsarbeidet inn i praksis og dokumentere sin miljøinnsats. Kursholder er prosjektleder Kine Solbakken som har master i teknologi i energi, klima og miljø, har forsker- og undervisningserfaring innen fagområdet fornybar energi fra UiT, Norges arktiske universitet og er godkjent Miljøfyrtårn-konsulent. Hun vil veilede hvordan bedrifter kan jobbe effektivt med å kartlegge egen miljøpåvirkning, klimaregnskap og gjennomføring av konkrete grep for å bli mer bærekraftige.  

Det er mye snakk om en grønn omstilling, rekruttering og strategi, men få sier hvordan vi faktisk skal gjøre det i næringslivet. Vi ønsker å ta det ned fra store ord, til praksis. Det er formålet med kursserien Egga Kunnskap. For det er den eneste måten vi kan skape endring fra hver vår bedrift.
— Daglig leder Marthe Hov Jacobsen

Målgruppen for kursserien er for små og mellomstore bedrifter som skal i gang med en strategiprosess, rekrutteringsprosess eller ønsker å skape lønnsomhet av sitt bærekraftsarbeid. Kursserien er en del av næringshageprogrammet til SIVA, som er eid av staten. 

Egga Kunnskap - kursserien:

Bærekraft i praksis 1- 2- 3

Tirsdag 24. september 2024 09:00 12:00

Digitalt kurs.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøsertifikat og et digitalt verktøy som gjør det lettere å dokumentere bedriftens Miljøinnsats. Gjennom dette kurset vil vi hjelpe din bedrift i gang med sertifiseringen. Kurset gir en innføring i Miljøfyrtårn og nyttige verktøy for effektiv miljøledelse. I etterkant av kurset, vil du også få tilgang på fire timer en-til-en rådgivning med Miljøfyrtårnkonsulent Kine Solbakken. Kurset inngår i kursserien "Egga Kunnskap" via næringshageprogrammet til SIVA. Klikk her for å lese mer

Få plasser ledig: Strategi i praksis 1- 2 -3

Torsdag 26. september 2024 08:30 - 12:00

KULTURFABRIKKEN SORTLAND

Kurset vil gi deg en grunnleggende innføring i strategi, og gjøre deg til en god prosessleder om dere skal endre eller revidere strategi i egen bedrift. Forruten om tre timers kurs, vil du også få tilgang på fire timer en-til-en rådgivingstimer med vår fagleder i strategi, Caroline Meier, for å få skreddersydde råd til din bedrift. Klikk her for å lese mer

Rekruttering i praksis 1 -2 -3

Torsdag 15. oktober 2024 08:30 - 11:30

EGGA UTVIKLING SVOLVÆR

Kurset vil gi deg en grunnleggende innføring i rekruttering. Foruten om tre timers kurs, vil du også få tilgang på fire timer en-til-en rådgivingstimer med senior prosjektleder Marit Stolpestad, for å få skreddersydde råd til din bedrift. Dette er et kurs i kursserien “Egga Kunnskap” via næringshageprogrammet til SIVA. Klikk her for å lese mer.

Forrige
Forrige

Matias Hana til Egga Utvikling