Ønsker velkommen til den nasjonale Bærekraftsuka 24 

23.-27. september arrangerer Næringshagene i Norge “Bærekraftsuka 2024”. Egga Utvikling er med som arrangør, og på plakaten står et spennende Vesterålsprosjekt med ambisjon om verdensrekord i gjenbruk og sirkularitet.  

Bærekraftsuka arrangeres av Næringshagene i Norge, som består av 39 innovasjonsselskaper fra hele landet, deriblant Egga Utvikling. Temaene for bærekraftsuka er sirkulærøkonomi, industriell symbiose, sosial bærekraft, sertifiseringer og rapporteringer.  

  • Det er med stor glede vi nå kan ønske velkommen til årets Bærekraftsuka 24. Gjennom uka vil vi hver dag fra kl. 10-12 vise frem spennende prosjekter, innovasjonsløp og beste praksiser fra hele landet, sier daglig leder i Næringshagene i Norge, Anne Kristin Helgeland.  - Målgruppa er særlig små og mellomstore bedrifter, entreprenører, organisasjoner og kommuner som søker inspirasjon og kunnskap om hvordan vi i praksis kan møte dagens og morgensdagens utfordringer. Alle foredragene er digitale, gratis og åpne for alle. 

På programmet finner du blant annet foredrag om næringslivets rolle i det grønne skiftet, offentlige innkjøp, ombruk, fra søppel til shopping, utnyttelse av restråstoff i landbruket, attraktive industriparker, miljøledelse og bærekraftsrapportering.  Et av foredragene er Circ.Boost, et EU-finansiert forskningsprosjekt på oppskalering av sirkulære løsninger i bygge- og anleggssektoren, ledet av GaiaVesterålen.  

  • Circ.Boost er et EU-finansiert prosjekt med 28 internasjonale partnere. Prosjektet skal presenteres under onsdagens tema om Industriell symbiose, sier daglig leder i Egga Utvikling Marthe Hov Jacobsen. – En industriell symbiose er en samarbeidsmodell der avfall eller biprodukter fra én virksomhet brukes som ressurser av en annen, noe som reduserer avfallsmengder, kostnader og miljøbelastning. Vi er stolte av at vi under Bærekraftsuka kan få vist frem et så banebrytende prosjekt fra Vesterålen.  

Dette er andre gang Bærekraftsuka arrangeres. Arrangøren Næringshagene i Norge er et nasjonalt nettverk av innovasjonsselskap/næringshager i hele landet, som bistår lokalt næringsliv med vekst- og utviklingsoppgaver. Visjonen er å utvikle bærekraftig og fremtidsrettet næringsliv i distriktene, gjennom å tilby relevante tjenester for å bidra til vekst og omstilling av industri og næringsliv. 

  • Bærekraftsuka er en unik mulighet til å hente inspirasjon og kunnskap om løsninger på problemstillinger som angår oss alle i næringslivet og i kommuner – og vi oppfordrer alle til å sette av tid til en læringsrik, digital kaffekopp i løpet av uka, avslutter Helgeland og Jacobsen. 

Se oversikt over arrangementene i Bærekraftsuka og legg de inn i kalenderen din her: https://barekraftsuka.no/index.php/kalender/

Forrige
Forrige

Vesterålens gründerengasjement overgår forventningene 

Neste
Neste

En historisk seier for alle gründere i Nordland