Vesterålens gründerengasjement overgår forventningene 

Bilde: Deltakere på arrangementet på Sortland

Det var en entusiasme som overgikk forventninger da Egga Utvikling og SpareBank 1 Nord-Norge gjennomførte sin startup-turné med fire arrangementer i Vesterålen. 

- Det var utrolig inspirerende å møte så mange som er interessert i å starte sin egen bedrift! Engasjementet til deltakerne var overraskende stort, og et par av arrangementene varte faktisk dobbelt så lenge som planlagt fordi det ble så gode diskusjoner, sier Aleksander Løkken, prosjektleder i Egga Utvikling. 

Startup-turneen gikk fra 10.-12. september med arrangementer på Andenes, Myre, Stokmarknes og Sortland. 30 stykker møtte opp, noe Aleksander er godt fornøyd med med tanke på at dette var rettet spesifikt mot personer som er interessert i oppstart av bedrift. En av de som var til stede var Sigurd Lindquist. 

- Det var veldig nyttig å få informasjon om mulighetene som er tilgjengelig for nyoppstartede bedrifter. Kursholderne tok seg god tid til å bli kjent med deltakerne og lyttet til de ulike forretningsideene. De kom med verdifulle tips og jeg satt igjen med et mer tydelig bilde på hvordan jeg skal realisere min forretningsidé. Veldig gøy at man kan få slik innsikt uten å måtte reise fra øya. Topp tilbud til lokale bedrifter! 

Turnéen hadde som mål å samle gründere og de som drømmer om å starte sin egen bedrift, for å gi dem innsikt i muligheter for bistand og finansiering. Det var også en viktig arena for å knytte kontakter og dele erfaringer, ettersom gründermiljøet er spredt og veldig mange jobber alene med forretningsideen sin. Det å kunne møte andre i samme situasjon har en enorm verdi.  

Blant de mest sentrale temaene var hvordan Egga Utviklings etablererprogram, Startopp Nordland, kan hjelpe gründere i tidlig fase, og hvordan Næringshageprogrammet tilbyr støtte til allerede etablerte bedrifter med rådgivning og prosjektbistand. SpareBank 1 Nord-Norge ga også nyttige råd om hva som skal til for å skaffe finansiering til sin bedrift. 

- Det er tydelig at regionens gründerånd lever i beste velgående, og flere av deltakerne har solide forretningsplaner og gjennomføringsevne. Jeg er sikker på at Vesterålen har flere suksessfulle gründere i vente, avslutter Aleksander Løkken. 

Aleksander Løkken presenterer mulighetene i Lofoten og Vesterålen 

Neste
Neste

Ønsker velkommen til den nasjonale Bærekraftsuka 24